Freubels & Zo Breien Babydeken breien

Babydeken breien

Babydeken breien post thumbnail image

Ben je druk bezig met het breien van leuke babyslofjes? Misschien is het dan ook leuk om een babydeken te breien voor de pasgeborene of wil je misschien liever een babydeken haken?

Een warme deken voor je baby die helemaal zelf gemaakt is met liefde, wat wil je nog meer? Naast dat het ontzettend leuk is om zelf iets te maken is een deken voor de baby ook functioneel. Het houdt je baby goed warm tijdens de slaapjes en het ziet er ook nog heel erg schattig uit.

Een gebreide babydeken is natuurlijk ook creatief en origineel om weg te geven!

babydeken breienDoor het breipatroon geeft het deken iets nostalgisch, iets waar ik zelf wel van hou. Persoonlijk vind ik de kleur grijs ontzettend mooi voor een meisje en een jongen. Gecombineerd met een wit lakentje krijg je een moderne maar ook schattige uitstraling.

De dekens worden vaak gebreid met een afgewisseld tricotsteek en averechte tricotsteek (aan beide zijden mooi en daardoor krult de deken niet).

Ben je een beginnende breier en weet je niet precies hoe je een dekentje moet breien of haken? Ik heb een aantal links verzameld waar op een eenvoudige manier wordt verteld hoe je te werk moet gaan zodat iedereen dit zelf kan doen.

Eenvoudige babydeken breien (Engels) – klik hier

Breipatroon babydeken met opgetrokken strepen – klik hier

 

Wil je liever een babydeken haken? Kijk dan hier

Related Post