Freubels & Zo Haken Beanies mutsen haken en breien

Beanies mutsen haken en breien

Beanies mutsen haken en breien post thumbnail image

Wie kent ze niet niet, die leuke en stoere gehaakte mutsen (Beanies). In vele opvallende kleuren en patronen zijn dit echte hippe mutsen die je echt niet alleen in de winter hoeft te dragen.

Je kun natuurlijk een muts in de winkel kopen maar het is natuurlijk veel leuke om een originele beanie te dragen die niemand anders heeft.

Maar hoe maak je nu zo’n Beanies muts? Als je net begint met haken is het leuk om hier mee te beginnen omdat het vrij eenvoudig is.

Met halve stokjes in spiraalvorm rond haken is eigenlijk de makkelijkste manier om een beanies te haken. Het rondje wordt steeds groter door meerderen.

Als je niet langer meerdert, krijgt jouw beanies de ronde mutsvorm en kun je hem passen. Je kunt er voor kiezen om een langere beanies te maken zodat het lekker ‘baggy’ wordt. De onderstaande video laat zien hoe je eenvoudig een Beanies muts haakt.

Soorten Beanies

Welke soorten modellen beanies zijn er eigenlijk?

  • Basic beanies: dit  model gebreide of gehaakte muts zit gewoon strak om het hoofd, met of zonder een omslagrand. Met strepenpatroon, een ingebreid patroon of effen in een opvallende kleur. Deze muts haak je simpel en snel in een paar uurtjes.
  • Baggy of oversized-baggy muts: Cool is de oversized beanie waarbij de achterkant naar beneden hangt, een stoeren nonchalante look.
  • Gebreide muts met klep: eigenlijk zoals de basic maar dan met een klepje.
  • Warme oren muts: De flappen zitten eraan om de oren lekker warm te houden in de winter.

Related Post