Handschoenen breien

De herfst en de winter zitten er weer aan te komen. Dat betekent je warm aankleden met een dikke jas, sjaal en natuurlijk handschoenen. Koude handen vind niemand toch fijn?

Dit jaar wil ik mijn handschoenen zelf gaan breien, nou ja handschoenen. Misschien toch eerder warme wanten want die zijn net iets makkelijker te maken. Naast dameswanten wil ik ook wanten maken voor de kinderen.

De meeste breipatronen voor handschoenen zijn vingerloze handschoenen omdat dit iets makkelijker te breien is. Ze zijn in vele patronen en kleuren te maken.

Breipatronen wanten

Bij handschoenen die helemaal dicht zijn per vinger is er sprake van een moeilijkheidsgraad die net iets te moeilijk is voor mij.

Ik heb mijn wanten via deze patronen gemaakt;

stijlvolle wanten – klik hier

wanten breien – klik hier

Gratis breipatronen handschoenen

Wil je toch handschoenen breien? Kijk dan bij de onderstaande websites waar je gratis breipatronen kunt downloaden.

vingerloze handschoenen – klik hier (engels)

lana handschoenenLana handschoenen – klik hier (engels)

Babydeken breien

Ben je druk bezig met het breien van leuke babyslofjes? Misschien is het dan ook leuk om een babydeken te breien voor de pasgeborene of wil je misschien liever een babydeken haken?

Een warme deken voor je baby die helemaal zelf gemaakt is met liefde, wat wil je nog meer? Naast dat het ontzettend leuk is om zelf iets te maken is een deken voor de baby ook functioneel. Het houdt je baby goed warm tijdens de slaapjes en het ziet er ook nog heel erg schattig uit.

Een gebreide babydeken is natuurlijk ook creatief en origineel om weg te geven!

babydeken breienDoor het breipatroon geeft het deken iets nostalgisch, iets waar ik zelf wel van hou. Persoonlijk vind ik de kleur grijs ontzettend mooi voor een meisje en een jongen. Gecombineerd met een wit lakentje krijg je een moderne maar ook schattige uitstraling.

De dekens worden vaak gebreid met een afgewisseld tricotsteek en averechte tricotsteek (aan beide zijden mooi en daardoor krult de deken niet).

Ben je een beginnende breier en weet je niet precies hoe je een dekentje moet breien of haken? Ik heb een aantal links verzameld waar op een eenvoudige manier wordt verteld hoe je te werk moet gaan zodat iedereen dit zelf kan doen.

Eenvoudige babydeken breien (Engels) – klik hier

Breipatroon babydeken met opgetrokken strepen – klik hier

 

Wil je liever een babydeken haken? Kijk dan hier

Babyslofjes breien

Verwacht je binnenkort een kleintje of ben je op zoek naar een leuk en origineel kraamcadeau? Wat ik zelf heel erg leuk vind zijn gebreide babyslofjes of sokjes. De slofjes zijn zo schattig en lief en zitten daarnaast ook nog erg goed vanwege de goede pasvorm.

Je kunt deze babyslofjes natuurlijk kopen maar het is veel leuker om de slofjes zelf te breien of te haken. Zo krijg je een echt uniek en origineel kado voor de baby.

Je kunt zelf kiezen welke kleur wol je wilt gebruiken. Babyroze voor een meisje of stoer blauw voor een jongetje. Je kunt de slofjes ook voorzien van een schattig strikje of een stoere knoop.

Zelfgebreide sokjes zijn ontzettend leuk om te krijgen en om weg te geven. De meesten mensen denken dat het breien van sokjes moeilijk is maar dat valt ontzettend mee. Ik heb hier een paar linkjes gevonden waarmee je eenvoudig zelf babyslofjes kunt breien.

De meeste patronen zijn voor 2 tot 4 pennen en zijn uiteraard gratis. Voor de meeste sokjes en slofjes heb je maar weinig wol nodig en de gevorderde breister kan binnen 2 uur deze babyslofjes breien.

babyschoentjes – klik hier

babyslofjes op 2 breipennen – klik hier

Breipatroon Poncho

Ben je op zoek naar een breipatroon van een poncho? Een poncho is hartstikke hip tegenwoordig en als je zelf de poncho breit kun je ook nog kiezen uit vele trendy kleuren. Lekker warm voor de winter en nog eens ontzettend handig want je pakt dit kledingstuk er zo bij.  Heb je het niet meer nodig dan kun je het zo over je hoofd heentrekken.

Hoe brei je echter een poncho? Op deze pagina vind je de beste links naar gratis breipatronen voor een poncho.

Gratis breipatronen poncho

Breipatroon poncho van Inge; Deze poncho brei je van boven naar beneden. Je kunt dus zelf bepalen hoelang en hoe wijd het wordt. bekijk patroon

breipatroon ponchoDrops heeft uiteraard ook een gratis breipatroon beschikbaar gesteld. Met dit patroon maak je echt een hippe en tradioneel kledingstuk met leuk kantpatroon. bekijk patroon

Breipatronen voor schapen en lammetjes

Wil je eens een keer wat anders breien dan kledingstukken? Ik heb een erg leuk patroon gevonden waarmee je zelf schapen kan breien.

Door gebruik te maken van verschillende afmetingen kun je zo een hele kudde schapen breien.
Het kleine patroon kun je gebruiken voor de lammeren en de grote patronen voor de schapen.

Deze schapen kun je in diverse kleuren gaan maken maar wit is natuurlijk het leukst.  Toch zal gekleurde wol wel een erg leuk effect geven aan je schaapjes.

Door gebruik te maken van pijpenragers kun je de pootjes van de schapen buigen en ze laten staan.

Deze gebreide dieren zijn ook leuk voor kinderen om mee te spelen. Als je er veel van hebtkun je zo een schaapsherder naspelen.

Hier vind je het breipatroon voor schapen: bron